Laura Prieto, yin ioga

Yin ioga

El Yin Ioga és una pràctica quieta, senzilla, no-muscular i profunda. Les postures es mantenen durant un temps més llarg (a partir de tres minuts) per estirar més profundament el cos, calmant la respiració i la ment i creant un espai i temps personal d’autoexploració, millorant la nostra capacitat de viure el moment present.

El Yin ioga es basa en la Medicina tradicional xinesa i considera que en estimular el ‘txi’ (el flux energètic del cos) en el teixit connectiu podem aconseguir desbloquejar les tensions a un nivell físic, mental o emocional. Té un efecte positiu sobre les articulacions, les fàscies i els principals òrgans interns. Ajuda a equilibrar les emocions i a prendre consciència d’aquells impulsos personals que es tradueixen en accions concretes. El Yin ioga ens harmonitza amb la natura i els seus canvis en cada estació de l’any, cosa que repercuteix en una major salut en general. La quietud i el silenci de la pràctica creen un espai calmant i molt valuós per equilibrar el ritme tan actiu i frenètic de la vida moderna, a més de complementar perfectament les nostres altres pràctiques de ioga intenses de natura més yang.

 

A qui van dirigides:
La pràctica de yin és recomanable per a tothom, sobre tot per aquelles persones que cerquin un espai de calma i retrobament a través de la quietud i la vivència del moment present. Pot ser un bon complement de flexibilitat per a esportistes que cultiven més la força, i un bon punt d’equilibri per a practicants de ioga que acostumin a fer pràctiques físiques intenses.