Laia, Añjali mudra

Ioga nidra
El ioga nidra, o somni psíquic (somni del iogui), és una pràctica summament restauradora. Amb el cos en total quietud, estirat a terra, rendit i abraçat per la gravetat, aquesta tècnica funciona, en primer lloc, com un mètode de relaxació profunda: uns minuts de ioga nidra equivalen a hores de son reparador, i, en segon lloc, és una meditació activa que actua en totes les capes de l’ésser per netejar la identificació amb allò que no som i avançar cap a la trobada amb la realitat que descansa en l’ésser.
És una pràctica de rendició i de curació. La ment racional i el cos es rendeixen mentre poc a poc deixem anar les tensions físiques i emocional a través de la força de la presencia interior i de l’atenció plena.

Com són les sessions:
Amb el cos descansat a terra i acomodat amb els suports que calgui, la pràctica convida a a la consciència de la respiració i una gran receptivitat. La persona que guia la sessió obra la possibilitat de fer el samkalpa en forma de pensament que expressi la situació o el canvi que voldríem portar a la nostra vida i mica en mica va conduint una relaxació física completa, passant amb la paraula per punts del cos a través d’un ordre específic, per anar després entrant en nivells més profunds d’interiorització combinant les visualitzacions que s’adiguin al propòsit de cada pràctica. La sortida de la relaxació serà molt gradual i respectuosa, prenent consciència de la respiració, de l’estat del cos i els sentits. La sessió és tancarà amb uns moments de meditació i gratitud.

A qui van dirigides:
El ioga nidra és recomanable per a tothom, tant per aquelles persones que necessitin alliberar cansament i estrès com per aquelles que es trobin en un camí de despertar personal i vulguin un espai que faciliti la trobada íntima profunda.