Ioga aeri

El ioga aeri és una modalitat de pràctica propera a l’acrobàcia i la dansa aèria que connecta amb el fonament del ioga a través de la consciència de la respiració i la vivència del moment present. A Yogaia es practica tal com l’ha rebut l’Elena Mayoral formada al DANA@AERIAL YOGA INSTITUTE d’Hamburg.

Amb l’ajuda d’una hamaca aèria es practiquen postures de ioga tradicionals i altres de noves amb una sensació d’ingravidesa.

El ioga aeri treballa amb la gravetat d’una manera molt lúdica, se centra en permetre que l’hamaca suporti totalment o parcialment el pes corporal, construint les nostres capacitats per confiar i deixar anar, augmentant la força, la flexibilitat i la mobilitat general del nostre cos.

Algunes postures que a terra presenten especial dificultat són més fàcils de realitzar amb l’ajuda de l’hamaca i això permet obtenir-ne una comprensió més profunda que podreu traslladar a tota la vostra pràctica.

Les sessions de ioga aeri inclouen tots els aspectes del ioga, hi podreu trobar també mantra, pranayama i meditació.

L’hamaca ofereix confiança i tranquil·litat, us convida a jugar amb la força de la gravetat per sentir la ingravidesa i a abandonar el pes per deixar-vos abraçar en el savasana final.

Grup limitat de 7 persones, és imprescindible la reserva prèvia.

Preparació de la sessió:

  • Les persones participants hauran d’arribar amb puntualitat per poder col·locar la seva hamaca en el suport amb les indicacions de la professora i ajustar-la a la mida apropiada per la seva alçada.
  • No es permet portar anells ni sivelles o altres elements que puguis estripar l’hamaca.
  • Es recomana portar roba ajustada i que cobreixi les cames, la cintura i les aixelles per minimitzar la suor a l’hamaca i les possibles irritacions a la pell per la fricció amb la tela.
  • Es recomana portar un paquet de mocadors en cas de goteig nasal en les postures invertides.
  • Eviteu portar maquillatges o altres pigments que puguin tacar les hamaques.

Precaucions:
Es practiquen moltes postures en inversió de manera que no és recomanable si tens glaucoma, hipertensió o estàs embarassada. Tampoc si estàs prenent anticoagulants, si tens infeccions al cap o a la boca, si has tingut operacions recentment, si tens problemes cardíacs o circulatoris, si has patit traumatismes a la columna vertebral o en algun òrgan intern. Hi ha dones que prefereixen no practicar inversions durant la menstruació.

Vertigen:
Pot ser que després de practicar les primeres inversions sentis una mica de mareig, és un natural, deixa’t anar a la sensació en posició d’embrió i aviat recuperaràs la normalitat.

Durant la pràctica del ioga aeri és fonamental seguir les instruccions de la sessió en tot moment.