Sirsasana

Hatha raja ioga
Pràctica completa que contempla l’aspecte físico-energètic (hatha ioga), mental (raja ioga) i l’espiritual, per fer de la vivència del ioga una experiència de creixement en el camí d’autorealització. S’inspira principalment en les ensenyances d’Andrei Ram Om i el seu mestre Sri Dharma Mittra.

Com són les sessions:
Comencen amb uns moments d’interiorització que sovint s’introdueixen amb el cant de mantras, l’observació de la respiració completa i les tècniques de pranayama.
Després d’un petit escalfament de les articulacions, arriba la pràctica d’asana que comença amb la salutació al sol –completament enllaçada amb la respiració–, seguida d’una llarga seqüència de postures enllaçades en forma de vinyasa fluïda per oferir al cos un gran ventall de moviment harmoniós que permeti portar la respiració a tot arreu. Inclou inversions i també postures mantingudes en pauses de durada variable –3 a 5 respiracions en les postures de peu, 5 a 10 en les de terra–, permeten descobrir la quietud en cada asana i fer la vivència de presència i silenci que la pràctica ofereix.
Les sessions poden variar en intensitat i dinamisme, i permeten agrupar persones de diferents nivells ja que sempre s’ofereixen variacions de les postures. Acaben amb la relaxació completa en savasana i uns moments de meditació.

A qui van dirigides:
Aquestes sessions les podran fer còmodes persones que tinguin una mica d’experiència, no obstant, sempre les acompanyem a diferents nivells, de manera que si la persona que arriba nova és respectuosa amb el seu moment de pràctica, sempre la podrà fer.
Trobareu un gran ventall de sessions de Hatha raja ioga a l’horari de Yogaia, totes les que porten aquest nom i la Maha Sadhana (gran pràctica) dels diumenges.
També les sessions de Ioga suau i les d’Iniciació al ioga segueixen aquesta mateixa tradició però es mantenen en un nivell físic apte per a persones que comencen, que tenen una mobilitat més reduïda o bé senzillament prefereixen una pràctica més suau.